Vaření a recepty

DOPORUČUJEME:

Sojovy bigos se švestkami a houbami

45 minut
Střední

Ingredience:

  • Cibule
  • Petržel
  • Sojové kostky
  • Bílé zelí
  • Lahůdkové droždí
  • Sůl, bobkový list, kmín, nové koření
  • Mrkev
  • Švestky
  • Kysané zelí
  • Sojová omáčka
  • Rajčatový protlak
  • Žampiony

Postup:

Sojovy bigos se švestkami a houbami: Oloupeme, nakrájíme cibulku a opečeme dozlatova na rozpáleném oleji. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření a sůl. Společně lehce opečeme. Jakmile nám zelenina zezlátne přidáme kysané zelí a bílé zelí a vaříme do poloměkka. Poté přidáme nakrájené žampiony a zakápneme sojovou omáčkou. Necháme chvíli povařit a k tomu přidáme rajský protlak a dochutíme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené švestky. Sojové kostky si připravíme dle návodu a necháme je trochu zapéct v troubě nebo osmahnout na pánvičce. Hotové sojové kostky přidáme do směsi. Dobrou chuť :)

Další zajímavé recepty

Salát z červené řepy s jablky...

30 min.
Lehká
Prečíst recept

Čočkové karbanátky...

30 min.
Střední
Prečíst recept

Hráškový krém se sójovou smet...

30 min.
Lehká
Prečíst recept

Řekli o nás

Kde nás najdete

náměstí Osvoboditelů 77/1
746 01 Opava
Po - Pá: 8:00 - 17:00