Vaření a recepty
DOPORUČUJEME:
Sojovy bigos se švestkami a houbami
Ingredience:
-
Cibule
-
Petržel
-
Sojové kostky
-
Bílé zelí
-
Lahůdkové droždí
-
Sůl, bobkový list, kmín, nové koření
-
Mrkev
-
Švestky
-
Kysané zelí
-
Sojová omáčka
-
Rajčatový protlak
-
Žampiony
Postup:
Sojovy bigos se švestkami a houbami: Oloupeme, nakrájíme cibulku a opečeme dozlatova na rozpáleném oleji. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření a sůl. Společně lehce opečeme. Jakmile nám zelenina zezlátne přidáme kysané zelí a bílé zelí a vaříme do poloměkka. Poté přidáme nakrájené žampiony a zakápneme sojovou omáčkou. Necháme chvíli povařit a k tomu přidáme rajský protlak a dochutíme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené švestky. Sojové kostky si připravíme dle návodu a necháme je trochu zapéct v troubě nebo osmahnout na pánvičce. Hotové sojové kostky přidáme do směsi. Dobrou chuť :)