Vaření a recepty
DOPORUČUJEME:
Čočkové karbanátky
Ingredience:
-
Hnědá čočka 200g
-
Větší pórek 1/2
-
Rýžová mouka
-
Uzené tofu 1ks
-
Mrkev 1ks
-
Sůl, pepř černý, mletý kmín
Postup:
Čočkové karbanátky: Čočku uvaříme v takovém množství vody, aby nám v ní nezbyla žádná voda a přitom čočka byla měkká. Dáme ji zchladnout do větší mísy. Mezi tím si očištěný pórek nakrájíme na půl centimetru tlusté půlměsíčky a dáme k čočce. Přidáme k ní také nahrubo nastrouhanou mrkev, najemno rozdrobené uzené tofu, koření, dochutíme solí a přidáme několik lžíc rýžové mouky, abychom tak získali pojivo. Rukama vypracujeme kompaktní hmotu, ze které tvoříme karbanátky a smažíme je v rozpáleném oleji na pánvičce dozlatova. Dobrou chuť :)