Vaření a recepty
DOPORUČUJEME:
Hráškový krém se sójovou smetanou
Ingredience:
-
Olej slunečnicový
-
Mrkev 1ks
-
Petržel 1ks
-
Pepř černý mletý, kmín mletý, česnek, sůl
-
Cibule 1ks
-
Celer 1/2 menší bulvy
-
Hrášek mražený nebo čerstvý 500g
-
Sójová smetana
Postup:
Hráškový krém se sójovou smetanou: Do hrnce si dáme rozehřát olej, na něj přihodíme na větší kostky nakrájenou cibuli, lehce osmahneme a přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a nahrubo posekaný česnek. Restujeme za stálého míchání deset minut, v průběhu přidáme lžičku soli, kmín a pepř. Poté zalijeme vodou tak, aby byla zelenina tak akorát pod vodou. Přivedeme k varu a uvaříme doměkka. Odstavíme z ohně a přisypeme hrášek, který jsme si nechali rozmrazit. Přidáme ještě vodu, tolik aby byla zelenina dva centimetry pod vodou.Tyčovým mixérem rozmixujeme směs do hladkého krému. V případě, že se vám bude zdát polévka moc hustá, zřeďte vodou dle vlastního gusta. Vmícháme smetanu a dochutíme mořskou solí. Poté už polévku nepřevařujte, aby zůstala pěkně zelená. Jen ji šetrně přihřejte. Dobrou chuť :)