Vaření a recepty
DOPORUČUJEME:
Pohanka s hlívou ústřičnou na bílém vině a kousky špenátu
Ingredience:
-
Pohanka 300g
-
Cibule 1ks
-
Mrkev 1ks
-
Sojový nápoj ZAJÍC
-
Česnek
-
Hlíva ústřičná
-
Petržel 1ks
-
Lahůdkové droždí, sůl, bílý pepř
-
Listový špenát
-
Bílé víno
Postup:
Pohanka s hlívou ústřičnou na bílém vině a kousky špenátu: Oloupeme, nakrájíme cibulku a opečeme dozlatova na rozpáleném oleji. Přidáme na nudličky nastrouhanou mrkev a petržel a pomalu necháme opéct. Přidáme sůl, pepř, česnek a hlívu nakrájenou na nudličky. Celou směs si podlejeme bílým vínem a dusíme dokud nám nezměkne hlíva. Do uvařené směsi vmícháme lahůdkové droždí a sojový nápoj dle chuti. Pohanku uvaříme podle návodu. Nakonec vše společně promícháme a přidáme na nudličky nakrájené listy špenátu a dochutíme. Dobrou chuť