Vaření a recepty

DOPORUČUJEME:

Pohanka s hlívou ústřičnou na bílém vině a kousky špenátu

60 minut
Střední

Ingredience:

  • Pohanka 300g
  • Cibule 1ks
  • Mrkev 1ks
  • Sojový nápoj ZAJÍC
  • Česnek
  • Hlíva ústřičná
  • Petržel 1ks
  • Lahůdkové droždí, sůl, bílý pepř
  • Listový špenát
  • Bílé víno

Postup:

Pohanka s hlívou ústřičnou na bílém vině a kousky špenátu: Oloupeme, nakrájíme cibulku a opečeme dozlatova na rozpáleném oleji. Přidáme na nudličky nastrouhanou mrkev a petržel a pomalu necháme opéct. Přidáme sůl, pepř, česnek a hlívu nakrájenou na nudličky. Celou směs si podlejeme bílým vínem a dusíme dokud nám nezměkne hlíva. Do uvařené směsi vmícháme lahůdkové droždí a sojový nápoj dle chuti. Pohanku uvaříme podle návodu. Nakonec vše společně promícháme a přidáme na nudličky nakrájené listy špenátu a dochutíme. Dobrou chuť

Další zajímavé recepty

Salát z červené řepy s jablky...

30 min.
Lehká
Prečíst recept

Čočkové karbanátky...

30 min.
Střední
Prečíst recept

Hráškový krém se sójovou smet...

30 min.
Lehká
Prečíst recept

Řekli o nás

Kde nás najdete

náměstí Osvoboditelů 77/1
746 01 Opava
Po - Pá: 8:00 - 17:00