Vaření a recepty
DOPORUČUJEME:
Indická kořeněná omáčka s tofu a rajčaty
Ingredience:
-
Cibule
-
Kořenová zelenina (mrkev, petržel)
-
Sůl, pepř, sušený česnek, zázvor, římský kmín, kurkuma, kari, koriandr
Postup:
Indická kořeněná omáčka s tofu a rajčaty: Oloupeme, nakrájíme cibulku a opečeme dozlatova na rozpáleném oleji. Přidáme na kostky nakrájené tofu a chvíli necháme opéct s cibulkou. Pak přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky. Do směsi dáme římský kmín, kurkumu, koriandr, kari, sušený česnek, sůl, pepř, lehce osmahneme a poté přidáme na kostky nakrájené rajčata. Směs povaříme a podle potřeby přidáme vodu. Nakonec odebereme přibližně 1/2 směsi a rozmixujeme dohladka, tím zvýrazníme chuť a také zahustíme omáčku. Dle potřeby omáčku ještě dochutíme. Dobrou chuť :)