Vaření a recepty

DOPORUČUJEME:

Celozrnné špagety po Boloňsku sypané semínkovým parmazánem

60 minut
Střední

Ingredience:

  • Cibule
  • Česnek
  • Sojová drť
  • Sojová omáčka, lahůdkové droždí
  • Celozrnné těstoviny
  • Kořenová zelenina (mrkev, petržel)
  • Rajčata
  • Rajčatový protlak
  • Sůl, pepř, cukr
  • Slunečnicové semínka, arašídy, černá sůl, lahůdkové droždí

Postup:

Celozrnné špagety po Boloňsku: Celozrnné špagety uvaříme podle návodu. Oloupeme, nakrájíme cibulku a opečeme dozlatova na rozpáleném oleji. Osolíme a opepříme. Na struhadle si připravíme kořenovou zeleninu a přidáme k cibulce. Pak si uvaříme sojovou drť, tu následně propláchneme studenou vodou a scedíme. Do ní přidáme sojovou omáčku a lahůdkové droždí. Nakrájíme si rajčata na menší kousky a společně se sojovou drťí to přidáme ke kořenové zelenině a cibuli. Nakonec přidáme rajčatový protlak a dochutíme dle svých představ. Semínkový parmazán: Do mixeru vložíme hrst slunečnicových semínek, hrst arašídů, lžíci lahůdkového droždí a malou lžičku černé soli, vše rozmixujeme do sypké směsi. Dobrou chuť :)

Další zajímavé recepty

Salát z červené řepy s jablky...

30 min.
Lehká
Prečíst recept

Čočkové karbanátky...

30 min.
Střední
Prečíst recept

Hráškový krém se sójovou smet...

30 min.
Lehká
Prečíst recept

Řekli o nás

Kde nás najdete

náměstí Osvoboditelů 77/1
746 01 Opava
Po - Pá: 8:00 - 17:00