Vaření a recepty
DOPORUČUJEME:
Celozrnné špagety po Boloňsku sypané semínkovým parmazánem
Ingredience:
-
Cibule
-
Česnek
-
Sojová drť
-
Sojová omáčka, lahůdkové droždí
-
Celozrnné těstoviny
-
Kořenová zelenina (mrkev, petržel)
-
Rajčata
-
Rajčatový protlak
-
Sůl, pepř, cukr
-
Slunečnicové semínka, arašídy, černá sůl, lahůdkové droždí
Postup:
Celozrnné špagety po Boloňsku: Celozrnné špagety uvaříme podle návodu. Oloupeme, nakrájíme cibulku a opečeme dozlatova na rozpáleném oleji. Osolíme a opepříme. Na struhadle si připravíme kořenovou zeleninu a přidáme k cibulce. Pak si uvaříme sojovou drť, tu následně propláchneme studenou vodou a scedíme. Do ní přidáme sojovou omáčku a lahůdkové droždí. Nakrájíme si rajčata na menší kousky a společně se sojovou drťí to přidáme ke kořenové zelenině a cibuli. Nakonec přidáme rajčatový protlak a dochutíme dle svých představ.
Semínkový parmazán: Do mixeru vložíme hrst slunečnicových semínek, hrst arašídů, lžíci lahůdkového droždí a malou lžičku černé soli, vše rozmixujeme do sypké směsi.
Dobrou chuť :)